Hvad er lederudvikling? Få 10 råd der styrker lederskabet!

Lederudvikling ⭐ | ✓ Hvad er lederudvikling? | ✓ Se svaret her! | ✓ Få 10 super råd der udvikler og styrker dit lederskab! | ✓ Læs med her.

Forfatter: Jesper Arp-Hansen

Hvad er lederudvikling?

Få svaret her kombineret med 10 råd der løfter dit lederskab

Lederudvikling er processen med at forbedre lederes viden, færdigheder, kompetencer og effektivitet i organisationer – og er en grundlæggende del af organisationsudvikling (OD) og forvaltning af menneskelige ressourcer (HRM).

Målene med lederudvikling er at forbedre den individuelle og organisatoriske præstation, øge ledernes styrke og forberede lederne på roller med større ansvar.

Du får 10 konkrete råd til at styrke dit lederskab

I det næste afsnit får du 10 super råd, der alle kan udvikle og styrke dit lederskab.

Rigtig god fornøjelse!

Her får du svar på: Hvad er lederudvikling?
Professionel og målrettet lederudvikling forbedrer fx lederes viden, kompetencer og effektivitet – med det formål at styrke den enkelte leders individuelle og organisatoriske præstation.

Brug 3 min. og lær om profilværktøjet DISC: Bliv ekspert i DISC-profiler her.

10 råd til dig

Brug de 10 konkrete råd – og bliv en (endnu) bedre leder

Der er mange forskellige måder at udvikle dine lederfærdigheder på.

Nogle ledere lærer primært gennem praktisk erfaring på arbejdspladsen, mens andre har stor gavn af formel uddannelse eller undervisning i ledelsesteori.

Uanset hvordan du vælger at udvikle dine ledelsesfærdigheder, er det vigtigste, at du hele tiden stræber efter at forbedre dig og vokse som leder.

Der findes en række målrettede og effektive tiltag, der bidrager til at gøre dig til en (endnu) bedre leder – og du får de 10 bedste råd her:

1. Vær klar over dine mål og målsætninger

Du skal kende dine mål og målsætninger for både dig selv og dit team – og sørge for, at alle er opmærksomme på og engagerede i disse mål. Jeres fælles følelse af formål vil motivere og fokusere dit team – og gøre det lettere for dig at yde et klart lederskab.

2. Kommunikere effektivt med dit team

Du skal være i stand til at kommunikere effektivt med dit team, for at kunne lede det med succes. Sørg for, at du både lytter og taler – og vær åben over for dine medarbejderes synspunkter. Vær opmærksom på både verbal og nonverbal kommunikation – og på virkningen af dit kropssprog.

3. Uddelegere ansvar og myndighed

Du skal uddelegere ansvar og beføjelser til dine teammedlemmer, hvor det er muligt – det vil hjælpe dem til at udvikle deres egne færdigheder og evner og give dem en følelse af ejerskab og ansvar for det arbejde, de udfører.

Brug 3 min. og få 12 stærke råd: Bliv ekspert i god ledelse her.

4. Udvikle en ledelsesstil der passer til dig

Du skal udvikle en ledelsesstil, der passer til både dig og dit team. Vær dig selv, og vær tro mod dine egne værdier og overbevisninger. Samtidig skal du være fleksibel og tilpasningsdygtig nok til at ændre din ledelsesstil, når det er hensigtsmæssigt at gøre det.

5. Opmuntre til kreativitet og innovation

Du skal tilskynde til kreativitet og innovation i dit team. Opmuntre dine medarbejdere til at tænke ud af boksen og komme med nye idéer. Beløn kreativitet – og vær åben over for at prøve nye metoder.

6. Fremme et positivt og motiveret teamsamarbejde

Du skal fremme et positivt og motiveret teamsamarbejde. Fx ved at opmuntre dine medarbejdere til at dele deres idéer og forslag – og skabe en atmosfære af tillid og respekt. Vær desuden åben over for feedback – både positiv og negativ.

Brug 3 min. og undgå mikroledelse: Bliv ekspert i micromanagement her.

7. Holde dit team informeret og opdateret

Du skal sørge for at holde dit team informeret og opdateret om udviklingen. Del oplysninger frit og åbent – og sørg for, at alle ved, hvad der foregår. Det vil bidrage til at skabe tillid og respekt.

8. Fremme læring og medarbejderudvikling

Du skal fremme læring og medarbejderudvikling i dit team. Fx ved at opmuntre medarbejderne til at lære nye færdigheder og udvikle deres kompetencer. Støt og tilskynd til løbende personlig og faglig udvikling.

9. Anerkendelse og belønning af gode præstationer

Du skal anerkende og belønne gode præstationer i dit team. Det motiverer dine medarbejdere til at gøre deres bedste – og giver andre et incitament til at følge trop.

Brug 3 min. og få 5 konkrete råd: Bliv ekspert i hvad arbejdskultur er her.

10. Vær en rollemodel – gå foran med et godt eksempel!

Du skal være en rollemodel for dit team – sæt de standarder, som du forventer, at andre følger. Vær professionel i din tilgang, og optræd altid med integritet. Vis respekt for andre, og husk at behandle dine medarbejdere retfærdigt.

Ledelse og medarbejdere til møde i mødelokale
Brug ovenstående 10 tips til at forbedre dine lederegenskaber – og bliv en endnu bedre leder! Fx ved at fremme kreativitet og innovation, holde dit team informeret og opdateret undervejs i samarbejdet – og ved at være en rollemodel for dine medarbejdere.

Brug 3 min. og boost din udvikling: Vælg lederudviklingsforløb med 6 gode råd her.

Din udvikling

Styrk dit lederskab med det rigtige forløb

Du har i dette blogindlæg fået svar på, hvad lederudvikling er – og fået 10 konkrete råd med dig, som alle bidrager til at styrke dit lederskab.

Vi har udviklingsværktøjerne til dig!

Vi hjælper hver dag ledere i hele landet med målrettet og effektiv udvikling – og er selvfølgelig også parate til at hjælpe dig!

Processen starter altid med en uforpligtende dialog.

Hør mere om dine mulighederbook en samtale her.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er lederudvikling?

Lederudvikling er processen med at forbedre lederes viden, færdigheder, kompetencer og effektivitet i organisationer – og er en grundlæggende del af organisationsudvikling (OD) og forvaltning af menneskelige ressourcer (HRM).

Du kan læse mere om lederudviklingsforløb med 6 konkrete råd her.

Hvad er formålet med lederudvikling?

Formålet med lederudvikling er at forbedre ledernes individuelle og organisatoriske præstation, øge ledernes styrke og forberede lederne på roller med større ansvar.

Du kan læse mere om lederudvikling og få 10 gode råd her.

Hvordan kan jeg styrke mine lederegenskaber?

Du kan styrke dine lederegenskaber ved at følge 10 konkrete råd, herunder fx at være klar over dine mål, kommunikere effektivt, uddelegere ansvar, udvikle en ledelsesstil der passer til dig og være en rollemodel.

Du kan læse mere om lederudvikling og få 10 gode råd her.

Hvordan kan jeg kommunikere effektivt med mit team?

Effektiv kommunikation med dit team kræver evnen til at lytte og tale. Vær åben for dine medarbejderes synspunkter og vær opmærksom på både verbal og nonverbal kommunikation.

Dit kropssprog spiller også en vigtig rolle i kommunikationen.

Du kan læse mere om lederudvikling og få 10 gode råd her.

Hvordan kan jeg udvikle en ledelsesstil, der passer til mig og mit team?

For at udvikle en ledelsesstil, der passer til dig og dit team, skal du være dig selv og tro mod dine egne værdier.

Samtidig skal du være fleksibel og tilpasningsdygtig for at ændre din ledelsesstil, når det er hensigtsmæssigt.

Du kan også læse mere om lederudviklingsforløb med 6 konkrete råd her.

Kilder & referencer

hrzone.com: What is Leadership Development?

gartner.com: Leadership Development

aihr.com: 7 Steps to Create a Leadership Development Plan

Bedøm: Klik på stjernerne

Gns. / 5. Antal:

Vær den første til at bedømme

Skriv en kommentar