Personligt lederskab: 7 solide råd der styrker din ledelse!

Personligt lederskab ⭐ | ✓ Lær om personlig ledelse og hvorfor den er vigtig! | ✓ Få 7 råd der styrker dit personlige lederskab! | ✓ Læs her.

Forfatter: Jesper Arp-Hansen

Personligt lederskab

Dit personlige lederskab er afgørende for din succes som leder

Personligt lederskab er vigtigt at have indsigt i og fokus på i arbejdslivet – og har du tilmed et ledelsesansvar i din organisation, er det helt afgørende for din succes som leder.

Men hvad dækker det personlige lederskab egentlig over, hvorfor er det vigtigt – og hvordan styrker du det i dit daglige virke som leder?

Du får svar og 7 stærke råd der styrker dit personlige lederskab

Det får du svar på i dette blogindlæg, ligesom du – fra et ledelsesperspektiv – får hele 7 solide råd til at styrke din personlige ledelse på arbejdspladsen.

Rigtig god fornøjelse!

Personligt lederskab på arbejdspladsen
Personligt lederskab: Har stor betydning for den succes, du skaber som leder. Det handler ikke kun om grundlæggende selvledelse, men i høj grad også om at vise din faglige viden, dine personalekompetencer – og at vise vejen som rollemodel for dit team.

Brug 3 min. og få 12 stærke råd: Bliv ekspert i god ledelse her.

Selvledelse

En grundpille i dit personlige lederskab

Selvledelse er en afgørende del af personligt lederskab – og evnen til selvledelse vil i høj grad bidrage til din succes i enhver ledelses- eller chefstilling.

Det handler ikke alene om grundlæggende personlig ansvarsfølelse og opgavestyring i arbejdslivet, men også om at have en klar vision for sig selv og sit team – med fokus på hvad der skal gøres for at nå den.

Dine evner inden for selvledelse omfatter fx også at:

  • tænke fremad og planlægge dine handlinger for at nå et mål
  • kunne motivere dig selv og dit team – og forblive motiveret
  • have en positiv indstilling og stræbe efter topkvalitet
  • tage ansvar for dine fejl såvel som dine succeser

Spring videre til næste afsnit – og styrk dit eget lederskab med 7 konkrete råd!

Blond forretningskvinde står i lyst kontormiljø.
Styrk dit personlige lederskab på arbejdspladsen og bliv en mere effektiv leder med disse 7 gode råd – og tag dit eget lederskab til det næste niveau.

Brug 3 min. og styrk dit lederskab: Bliv ekspert i Golemans 6 ledelsesstile her.

7 råd til dig

Brug rådene – og gør dit eget lederskab en tjeneste

Personligt lederskab er lederens evne til at synliggøre sin viden, sine færdigheder og sin adfærd – og derefter at bringe disse faktorer i spil i den daglige ledelse.

Du skal have fokus på dit personlige lederskab, fordi det er din – og enhver anden leders – nøgle til succes. En leder der ikke er synlig og troværdig for sine omgivelser, vil ganske enkelt ikke få succes i det lange løb.

For at hjælpe dig godt på vej til at styrke dit eget lederskab på arbejdspladsen, får du 7 super råd med dig.

Så læs bare videre – det betaler sig!

Ledelse og medarbejdere til møde i mødelokale
Styrk dit personlige lederskab på arbejdspladsen og bliv en mere effektiv leder med disse 7 gode råd – og tag dit eget lederskab til det næste niveau.

Brug 3 min. og undgå mikroledelse: Bliv ekspert i micromanagement her.

1. Vis din faglige ledelsesviden

Som leder er det vigtigt, at du viser, at du har en solid faglig viden om jeres organisation, branche og strategi. Jo stærkere dit faglige fundament er, jo større er din troværdighed som leder.

En måde at vise din viden om professionelt lederskab på er ved at dele din indsigt og dine holdninger til branchetendenser – fx på sociale medier eller i andre fora.

2. Synliggør dine faglige lederevner

Dine faglige lederevner – eller ledelseskompetencer – er lige så vigtige som din faglige viden. Det er jo ikke kun det, du ved, der tæller – det er også det, du kan gøre med den viden.

Du kan gøre dine faglige lederkompetencer synlige på mange måder. Du kan fx fremhæve en bestemt færdighed, som du har brugt effektivt i et projekt eller en situation. Du kan også bede om feedback fra kolleger eller kunder om dine lederegenskaber.

3. Kommuniker effektivt som leder

Effektiv kommunikation er afgørende for enhver leder. Hvis du ikke kan kommunikere effektivt, kan du have al den viden og de færdigheder, du har i verden – men du vil aldrig kunne få dit budskab igennem eller inspirere andre til at følge dig.

4. Inddrag medarbejderne i udviklings- og forandringsprocesser

Som leder er det vigtigt at inddrage medarbejderne i udviklings- og forandringsprocesser. Det viser, at du har tillid til deres dømmekraft og værdsætter deres input.

Når du inddrager medarbejderne, er det også med til at sikre, at ændringerne gennemføres med succes – fordi de har været involveret i planlægningsprocessen fra starten.

5. Vis at du har de rette personalekompetencer

Som leder med personaleansvar skal du vise, at du har de rette menneskelige kompetencer.

Dette omfatter evnen til at motivere medarbejdere og skabe et positivt arbejdsmiljø – ligesom dine personalekompetencer også indbefatter evnen til personligt, målrettet og professionelt at håndtere ansættelse, lønforhandling, medarbejderudviklingssamtaler (MUS) og afskedigelse.

6. Træf forretningsmæssige beslutninger med stor økonomisk indsigt

Som leder skal du vise, at du har stor økonomisk indsigt. Dette omfatter evnen til at forstå og fortolke organisationens økonomiske fundament og muligheder – og heraf også til at træffe fornuftige forretningsbeslutninger, der er økonomisk bæredygtige på lang sigt.

7. Vær en rollemodel for professionel adfærd

Via din lederpersonlighed skal du være en rollemodel for den adfærd, som du forventer af andre – fx i forhold til integritet, ærlighed, respekt og retfærdighed.

Det gør du fx ved at leve efter din organisations værdier – og tage synligt fat på spørgsmål om integritet og retfærdighed – samt ved at tale imod diskrimination eller chikane.

Brug 3 min. og få 7 gode råd: Bliv ekspert i rollen som ny leder her.

Her får du svar på: Hvad er lederudvikling?
Dit personlige lederskab er en grundpille i arbejdet med at blive en succesfuld og effektiv leder. Brug ovenstående 7 tips – og prioritér at styrke din faglige viden og dine færdigheder, forbedre din kommunikation og blive (endnu) bedre til at demonstrere stærke menneskelige færdigheder.

Brug 3 min. og boost din udvikling: Vælg lederudviklingsforløb med 6 gode råd her.

Lederudvikling

Løft din personlige ledelse mod nye højder

I dette blogindlæg har du fået viden om det personlige lederskab og vigtigheden af det.

Dertil har du fået 7 stærke råd, som du med fordel kan bruge til at styrke dit eget lederskab på arbejdspladsen.

Vi hjælper dig med værdifuld indsigt!

Du er altid velkommen til at kontakte os og høre nærmere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at styrke din egen lederudvikling.

Her skræddersyer vi dit lederudviklingsforløb efter din situation og dine behov – og lægger altid fundamentet med brug af en DISC personlighedstest og personlig feedforward.

Hør mere om dine mulighederbook en samtale her.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er personligt lederskab?

Personligt lederskab er lederens evne til at synliggøre sin viden, sine færdigheder og sin adfærd – og derefter aktivt inddrage disse faktorer i den daglige ledelse.

Du kan også læse mere om personligt lederskab her.

Hvorfor er personligt lederskab vigtigt?

Personligt lederskab er vigtigt, fordi det er grundlaget for en leders succes. En leder der ikke er synlig og troværdig for sine omgivelser, vil ikke få succes i det lange løb.

Du kan også læse mere om personligt lederskab her.

Hvordan udvikler jeg mit personlige lederskab?

Du kan udvikle dit personlige lederskab ved at tage kurser, læse bøger og blogs om emnet – ligesom du kan deltage i workshops, seminarer eller skræddersyede lederudviklingsforløb.

Du kan også læse mere om personligt lederskab her.

Hvad er selvledelse?

Selvledelse er evnen til at tage ansvar for dine egne handlinger og din egen adfærd – og til at sikre, at du holder dig på sporet for at nå dine mål.

Din selvledelse er en afgørende del af dit personlige lederskab – og din evne til selvledelse vil i høj grad bidrage til din succes i enhver ledelses- eller chefstilling.

Her skal du fx være opmærksom på sig selv, både følelsesmæssigt og mentalt – og at håndtere eventuelle udfordringer på en sund måde. Du skal tage initiativ, når det er nødvendigt, sætte grænser, hvor det er nødvendigt, og proaktivt sørge for at komme godt videre.

Du kan også læse mere om personligt lederskab her.

Kilder & referencer

skylineg.com: The Key Qualities & Top 5 Skills Needed for Company Growth

indeed.com: What Is a Corporate Leader? (With Qualities and Tips)

hbr.org: The Error at the Heart of Corporate Leadership

Bedøm: Klik på stjernerne

Gns. / 5. Antal:

Vær den første til at bedømme

Skriv en kommentar